Kotifixi-ketju laajenee vauhdilla

Remonttiapua koteihin, ja työtä tekijöille

Miten löytää hyvä remonttimies? Alan maine on kärsinyt remonttijutuista, joissa kaikki menee pieleen. Moni saattaa omalla kohdallaan miettiä remonttia pitkäänkin, ennen kuin uskaltaa edes aloittaa tarjousten kyselyn.

Kaarinalainen Riku Santti tunnisti ongelman. Hän on ekonomi, ja myöntää ettei hänellä itsellään ole mitään remonttitaitoja – ja se olikin yritysidean alkukipinä:

- Aloin miettiä, kuinka ratkaista kaltaisteni ihmisten ongelmat. Toisaalta niillä hyvilläkin remonttimiehillä on ongelmana, miten erottua massasta. Halusin yhdistää kysynnän ja tarjonnan.

Vuosi sitten syntyneessä Kotifixi-yrittäjien franchiseketjussa on tällä hetkellä jo kahdeksan itsenäistä yrittäjää ympäri Etelä- ja Keski-Suomea.

- Olen tuotteistanut palvelut ja helpotan asiakkaan kynnystä yhteydenottoon markkinoimalla suoraan koteihin. Olemme saaneet paljon kiitosta esitteestämme. Meille voi soittaa, vaikka kyse olisi pienestäkin hommasta.

Kotifixi-yrittäjät tekevät kaikkea pikkufixeistä vähän isompiinkin remontteihin. Urakat voivat vaihdella piharakennuksen pystyttämisestä lattian laminointiin.

Kyseessä on aina oman paikkakunnan mies, joka on todennäköisesti toiminut alueella samoissa töissä jo aiemminkin.

- Yhden miehen yritys voi helposti saada hommia, mutta sitten kun yrittäjä tarttuu vasaraan, markkinointi jää, ja seuraavaa työtä on taas etsittävä. Työtilanne ei ole tasainen. Yrittäjällä voisi olla jopa halua palkata muitakin, mutta siihen ei uskalla ryhtyä, kun töistä ei ole varmuutta, Riku Santti selittää.

Tällaisen yrittäjän avuksi Kotifixi-ketju rakennettiin.

Yhden miehen organisaatio

Franchiseperiaatteen ansiosta Kotifixin organisaatio on hyvin kevyt.

- Meillä ei ole työnjohtajia, enkä ole itsekään kenenkään olan takana valvomassa. Kriittinen piste on siinä, kun rekrytoin uuden yrittäjän. Remonttitaito on tietysti perusolettama, mutta sen lisäksi yrittäjän pitää olla myös fiksu: normaali maalaisjärkinen ammattimies. Sen jälkeen luotan siihen, että yrittäjä hoitaa homman. Jokaisen etu on tehdä työnsä niin, että ansaitsee myös sen seuraavan keikan, Santti sanoo.

Yrittäjällä on täysi vapaus tehdä urakoista oma tarjouksensa, ketju ei kontrolloi hinnoittelua. Riku Santti keskittyy pääosin markkinointiin. Hän suunnittelee ja valmistelee materiaalit ja rekvisiitan yrittäjiensä käyttöön.

Tämän vuoden tavoitteena Santilla on kasvattaa ketjua 20:llä uudella Kotifixi-yrittäjällä.

- Varsinais-Suomen alueelle haen yrittäjiä nyt muun muassa Poriin ja Uuteenkaupunkiin. Turussa meillä on tällä hetkellä yksi yrittäjä, mutta alueelle mahtuisi pari muutakin Kotifixi-yrittäjää.

- Paljon aikaa menee rekrykandidaattien seulomiseen. Yhteydenottoja tulee hirveästi ja joudun arvioimaan ehdokkaan sopivuutta aina vähän eri tavoin. Joku on toiminut yrittäjänä kauankin, toinen saattaa vasta nyt olla ryhtymässä yrittäjäksi. Autan aina parhaani mukaan, Santti lupaa.

Kaikki yrittäjät perehdytetään silti Kotifixin konseptiin.

- Meillä on sopimukset ja sitten käsikirja, mitä yrittäjät noudattavat. Sopimuksen jälkeen mainonta ja markkinointi alkavat heti. Kannustan tosin yrittäjiä ottamaan siitä omilla alueillaan itsekin vastuuta.

Vuoden vaihteessa Riku Santti kirjoitti oppaan myös asiakkaan avuksi.

- Kotiremontin ostajan opas esittelee asiakkaalle ne vaiheet, joita kotiremontin teettämiseen liittyy, ja mitä asioita kannattaa miettiä etukäteen. Olen ympännyt siihen myös remonttimiehen näkökulman siitä, miten asiat sujuvat parhaiten.

Oppaan voi ladata vapaasti Kotifixin nettisivulta.


Riku Santti poikkesi tuomaan markkinointimateriaalia kohteeseen, jossa Turun Kotifixi-remonttimestari Jarmo Laaksonen työskenteli poikansa Juha-Matin kanssa.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 0102/2012        
T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa