Julkaistu 16.03.2017 0          
NUORET YRITTÄJÄT

Kehitys loppuu tyytyväisyyteen

Kuva: Arsi Koivula Photography

Kehitys loppuu tyytyväisyyteen, totesi kiekkolegenda Teemu dokumenttielokuvassa Selänne.

Valmistuttuani ammattiin keväällä 2014 oli mielikuvani tulevasta urastani jotain muuta, kuin millaiseksi se lopulta muotoutui. Halusin pysyvän markkinointiassistentin paikan keskisuuresta yrityksestä, toimeentulon ja etenemismahdollisuuksia markkinointipäälliköksi, tai mikä ettei, -johtajaksi asti.

Kymmenen kuukauden kevytyrittäjyyden jälkeen totesin, etten freelance-graafikon töitä tekemällä saavuttaisi henkilökohtaisia tavoitteitani tarpeeksi ketterästi. Lumisena maaliskuun iltana tein impulsiivisen päätöksen aloittaa yrittäjyyspolkuni tietämättä yhtään mitään liiketoiminnasta tai sen pyörittämisestä. Seuraavana päivänä marssin viemään toiminimen perustamispaperit.

Schmidt Communications syntyi palosta tehdä ja tuottaa, halusta kehittyä ja kasvaa. Ensiaskeleilla onnistuin lyöttäytymään äärimmäisen osaavan ja kärsivällisen kirjanpitäjän asiakkaaksi. ”Mikä arvonlisävero? Tarvitsenko vastuuvakuutuksen? Miten nostan palkkaa?” Vanhan liiton kirjanpitäjäni – joksi häntä lämmöllä kutsumme, ymmärsi tarpeeni saada vastauksia.

Ensimmäisen toimintavuoden aikana opin paljon itsestäni. Löysin itseni usein yrittäjäkonkareiden läheisyydestä utelemasta milloin mitäkin, kyselemästä vinkkejä arkisiinkin asioihin. Nuorten Yrittäjien Afterworkeissa tutustuin paikallisiin osaajiin, monista on tullut arvokkaita ystäviä.

Kahden vuoden aikana olen ollut matkalla oman yrittäjyyteni ytimeen. Olen paiskinut töitä lähes hullunkiilto silmissä, valvonut öitäni miettien seuraavaa askelta ja ennen kaikkea päässyt seuraamaan läheltä montaa inspiroivaa yritystarinaa. Olen opetellut työmaaverstaiden toimintoja, saanut nippelitietoa pakurin terveysvaikutuksista, tutkinut kameravalvontajärjestelmiä ja katsonut käsityöläisen menestystarinaa. Ei samanlaista työpäivää mainos- ja viestintätoimistossa.

Vuoden alusta olen pyrkinyt täyttämään uuden osakeyhtiön toimitusjohtajan saappaita. S-Com on vajaan kahden vuoden aikana kasvanut ja saanut nuorta osaamista. Kuusihenkinen tekijätiimimme auttaa yrityksiä näkymään ja viestimään paremmin, tuottamaan mielenkiintoista sisältöä asiakkaille ja sidosryhmille.

Osakeyhtiön perustaminen on tuonut haasteita, joita tuskin olisin kohdannut markkinointiassistentin pestissä. Tavallaan voisi ajatella, että päädyinkin tavoittelemaani paikkaan – tekijäksi tekijän paikalle, tuottajaksi ja oman tiimin sparraajaksi. Uskon, että pelkästään yhden työpäivän aikana kohtaamani ihmiset ja projektit antavat enemmän, kuin mitä palkollisena olisin päässyt näkemään.

Orgaaninen kasvu tuntuu välillä tuskaiselta. Olen kuitenkin saanut toteuttaa visiota meidän näköisestä työpaikasta. Yrittäjyys on keino kehittää omaa osaamistani, tarjota työtä tekijöille ja saada elinikäisiä ystäviä. Yrittäjyys on parasta, mitä silloin 24-vuotiaalle, nälkäiselle vastavalmistuneelle olisi voinut tapahtua.

Melina Schmidt
Varsinais-Suomen Nuorten yrittäjien toimikunnan jäsen, Art Director ja mainostoimistoyrittäjä, Schmidt Communications Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

L&S Tilipalvelu Oy

L&S Tilipalvelu Oy

Kirjanpitotoimistoja, Palkanlaskentapalveluja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa